dinsdag 19 oktober 2021

Artikelmarketing voor beginners

Artikelmarketing voor beginners



    Artikelmarketing is uitstekend geschikt voor wie zonder veel investering met marketing op het internet wil beginnen;

    In feite is een hoeveelheid vrij beschikbare tijd het enige dat je echt nodig hebt;

    Ga ook eens kijken wat je met rechtenvrije PLR-artikelen die je wat aanpast en herschrijft kunt doen. Zie ook het menu hierboven.




Artikelmarketing is een vorm van marketing die zeker voor beginners in de wereld van de onlinemarketing wordt aangeraden. Want het is één van de simpelste en goedkoopste manieren om online te beginnen met naam maken, zichtbaar worden en uiteindelijk geld te verdienen. Artikelmarketing is gratis. Het kost je niets om artikelen naar artikeldirectories, social media of je eigen weblogs te versturen. En publiceren in een nieuwsbrief is ook altijd nog een mogelijkheid.

En dan is verder het enige dat je nog nodig hebt om succesvol met artikelmarketing te zijn een hoeveelheid tijd.

 



Kortom, als je wilt gaan beginnen met internetmarketing, dan is het schrijven en publiceren van artikelen een uitstekende keuze.

Heb je wat geld, dan is zelfs ook tijd investeren nog overbodig, omdat je het schrijven van artikelen volledig uit kunt besteden. Maar het is een algemeen bekend feit, dat je om iets goed uit te besteden het eerst zelf een tijdje gedaan moet hebben. Zodat je weet waar je het over hebt en dus een goede gesprekspartner van degene die de artikelen gaat schrijven kan zijn. Dus begin altijd met het zelf schrijven van artikelen. En ga over op uitbesteden als je wat geld met deze aanpak hebt verdiend. Je zult er versteld van staan, hoe simpel het allemaal te organiseren is en hoe je er op den duur een positief effect van zult gaan zien.

De allersimpelste manier om aan artikelen te komen is via zogenaamde PLR-artikelen, die van belang zijn voor je site. Neem Google erbij en je ziet dat er over vrijwel elk onderwerp wel PLR-artikelen te vinden zijn. Met één nadeel, namelijk dat ze in het Engels zijn. Maar aan de andere kant is dat ook een voordeel. Want door het vertalen van de artikelen heb je direct een verhaal, dat al niet meer te herkennen is als afgeleid van het origineel.

Een eerste vertaling van je artikel krijg je met de vertaalmogelijkheden van Google. Zie (https://translate.google.com/?hl=nl). Je dient deze artikelen altijd wel wat te wijzigen en hier en daar te herschrijven. Dat herschrijven moet je allereerst doen om de artikelen uit de automatische vertaling wat lekkerder leesbaar te maken en ten tweede om jouw artikelen echt uniek te maken. Hoe meer je verandert, hoe beter en het valt op zich mee hoeveel tijd dat aanpassen kost. 

Het is al met al niet zoveel werk en een simpeler manier om aan goede artikelen te komen, zul je niet snel vinden.

Zorg er wel voor dat je kwalitatief goede PLR-artikelen gebruikt. Die zijn ook veel gemakkelijker te vertalen en te herschrijven. Want ze bevatten volop goede ideeën die je gebruiken kunt. De hoeveelheid onderzoek die je moet doen is aanzienlijk minder, als je als basis een goed artikel gebruikt waar dat onderzoek al gedaan is.

Soms kun je volstaan met hier en daar woorden, zinsdelen of zinnen te vervangen. Want de meeste PLR-artikelen zijn langer dan je nodig hebt. Dus bij dat soort artikelen wordt het maken van een uniek artikel (we durven het geen schrijven te noemen) dus nog eenvoudiger.

Niet alle artikeldirectories accepteren slechts licht gewijzigde PLR-artikelen, dus in dat geval zul je echt zelf aan de gang moeten en de artikelen volledig herschrijven. Plaats je ze toch, dan kan dat een verwijdering van je account opleveren.

Ook staan veel directories niet toe, dat je affliatelinks opneemt. Dat betekent dat de link moet lopen naar een pagina op je eigen website of weblog. Vaak werkt het dan alsnog, door een zogenaamde "redirect"  op te nemen. Een redirect is een automatische doorverwijzing op een webpagina naar een andere pagina. Maar 100% zekerheid geeft het gebruik van een redirect niet. En je hebt wel een website of een weblog van jezelf nodig.

En er zijn gratis alternatieven, zoals Blogspot, Blogger en WordPress die wel elk hun eigen eisen stellen aan de artikelen. Dus dat zul je even moeten bekijken en daar rekening mee moeten houden. En die regels veranderen nogal eens. Dus wat vandaag nog mag is morgen misschien wel verboden. Een eigen website is wat dat betreft zo gek nog niet. En het is natuurlijk aan te raden om niet al te veel op het randje van wat toegestaan is, te gaan zitten.

Maar het werken met vertaalde PLR is een goede manier om te starten met artikelmarketing. Blogspot is een goede start, omdat ze je webpagina niet volproppen met advertenties als je dat niet zelf wilt.

Dacht je dat het veel ingewikkelder zou zijn om een snelle start met artikelmarketing te maken? 

Dan moeten we je geruststellen. 

Het is echt niet ingewikkelder.

Tot slot


Artikelmarketing is een handig hulpmiddel maar de gereedschapskist van de online-marketing is goed gevuld en de meeste hulpmiddelen werken het beste in combinatie met andere gereedschappen. Ga dus ook regelmatig naar https://teamjetje.blogspot.com voor tips, ideeën en suggesties voor de inzet van andere hulpmiddelen om je doelen op het gebied van marketing te halen. Je zult zien, er is nog genoeg om mee te experimenteren.


Meer informatie over Team Jetje

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten